Το αναλυτικό πρόγραμμα των τριήμερων αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) έγινε γνωστό. Η πόλη κι οι σύλλογοί της ετοιμάζονται για ένα τριήμερο γλέντι από την Τσικνοπέμπτη έως την καρναβαλική παρέλαση το βράδυ του Σαββάτου.

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου: Από τις 18:00 στην πλατεία Ειρήνης, η παραδοσιακή εκδήλωση για την ημέρα, με δωρεάν σουβλάκια και κρασί και χορό. Μαζί μας, το συγκρότημα «Λαλητάδες της Ροδόπης».

 

  • Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου: Από τις 20:30 στην πλατεία Ειρήνης, το παραδοσιακό θρακιώτικο καρναβάλι, ξεκινά το φετινό KOMon PARTY, με την εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης. Με περιπαικτική διάθεση στήνεται το γλέντι γύρω από μία φωτιά και ξεκινά και ο χορός με το συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά».

 

  • Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: Από τις 19:00 μπροστά από την Τσανάκλειο, ξεκινά η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και μέσω των οδών Δημοκρίτου και Ορφέως, καταλήγει στην πλατεία Ειρήνης, για το μεγαλύτερο αποκριάτικο party της πόλης, με επικεφαλής τον πιο διασκεδαστικό σύλλογο της πόλης τους Trel@cademy. Το KOMon PARTY σμίγει και φέτος, 30 περίπου καρναβαλικές ομάδες από την πόλη, την περιφέρεια και το εξωτερικό και ξεφαντώνουν ως αργά το πρωί.

 

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, θα κλείσουν οι δρόμοι που θα σχετίζονται με το γεγονός, για την ασφάλεια των καρναβαλιστών και του κοινού που θα την παρακολουθήσει, γι αυτό παρακαλούνται για εκείνες τις ώρες οι οδηγοί, να δείξουν υπομονή και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας που θα δίνει το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής.

Σημειώνεται, ότι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ, θα γίνει η κλήρωση για τη σειρά των ομάδων που θα μετέχουν στην καρναβαλική παρέλαση. Η σειρά θα ανακοινωθεί με νέο Δελτίο Τύπου.

Πηγή: online Χρόνος – link

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.